Jämtlands gymnasium, Östersund

Fordons- & transport­programmet

Man behöver inte älska dem, men det underlättar. När vi ska resa eller frakta gods är fordonen nödvändiga. Och så länge de är nödvändiga behövs det människor som sköter om dem, förbättrar och underhåller dem. Kort sagt, gillar du utmaningar och att arbeta med avancerad teknik eller vill köra tunga fordon är det här ditt givna val.

Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av fordonsteknik, transporter och logistik. Undervisningen ut­formas så verklighetstroget som möjligt genom att skolan tar in fordon samt last- och transportuppdrag från kunder. Utbildningen har ett omfattande samarbete med branschföretag. Inom motorbranchen märks den snabba tekniska utvecklingen med uppkopplade fordon och digitala drivlinor.

Om skolan

De tekniska inriktningarna vid Fyrvalla är, som första skola i landet, sedan september 2017 kvalitetscertifierade som Motorbranschcollage. Minst 15 veckor av studietiden är arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får praktisk erfarenhet ute på företag.

Besök skolan och se hur du ansöker